Βρες Δάσκαλο

Μπες στη δράση «δωρεάν μαθήματα» από το Βρες δάσκαλο

(Τα δωρεάν μαθήματα θα καταχωρηθούν και θα ξεκινήσουν με τη βοήθεια όλων)

Πώς θα σας φαινόταν αν δίναμε όλοι 1 ώρα από το χρόνο μας για να μάθουμε σε κάποιον κάτι που γνωρίζουμε;

Το Βρες δάσκαλο ξεκινάει τη δράση Δωρεάν  Μαθήματα για όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού , των hobbies.

Γίνε δάσκαλος και ανέβασε τα δικά σου δωρεάν μαθήματα για άτομα που το έχουν ανάγκη. Έστω και η 1 ώρα μάθημα θα βοηθήσει αν το κάνουμε όλοι μας. Η ιδέα τώρα ξεκινάει!

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πώς λειτουργεί για τους μαθητές

Τα δωρεάν μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές που δεν μπορούν, που δεν έχουν (αποδεδειγμένα) την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν αλλά θέλουν να μάθουν. Δεν υπάρχει απολύτως καμία χρέωση για τα δωρεάν μαθήματα ούτε κάποια κράτηση από το βρες δάσκαλο. Αν κάποιος δάσκαλος σας ζητήσει χρήματα για τα δωρεάν μαθήματα παρακαλώ να το αναφέρετε το συντομότερο.

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας εγγραφή ως μαθητής (θέλω να μάθω) στο βρες δάσκαλο και σύντομα θα μπορείτε να περιηγηθείτε στα δωρεάν μαθήματα και να επιλέξετε τους δασκάλους σας.

Πώς λειτουργεί για τους δασκάλους

Απευθύνεται σε όλους όσους μπορούν και θέλουν να μοιραστούν κάτι που γνωρίζουν. Σε καθηγητές – δασκάλους – αθλητές – χομπίστες, που έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν σε αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης από όλους τους τομείς διδασκαλίας (φυσική – μαθηματικά – ξένες γλώσσες, αθλήματα, μαγειρική, κτλ.)

Τα δωρεάν μαθήματα βασίζονται στον εθελοντισμό της κοινότητας του βρες δάσκαλο και μπορεί να γίνει πράξη με την συμμετοχή.

Δωρεάν μαθήματα σημαίνει «ακριβή» αλληλεγγύη

H κρίση γεννά αλληλεγγύη. Ο λόγος για μια σημαντική προσπάθεια  με εθελοντές καθηγητές και πτυχιούχους η όχι που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε όσους το έχουν ανάγκη και αδυνατούν να πληρώσουν.

Γιατί δωρεάν μαθήματα

2 προτάσεις απο τα αποτελέσματα της έρευνας των συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού για τις συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη ζωή των μαθητών και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή τους:

Οι μαθητές πιστεύουν ότι η κρίση έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή τους (89% στην οικογένεια, 82% στο σχολείο, 92% στην υπόλοιπη κοινωνία). Μάλιστα, το 29% των μαθητών συζητούν στις οικογένειές τους την πιθανότητα μετανάστευσης ενός τουλάχιστον μέλους της στο εξωτερικό.

Το 20% απάντησε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το 82% αναφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην εργασιακή κατάσταση των γονέων τους.

© 2014-15 βρες δασκαλο All rights reserved.